onsdag 22 juli 2009

Annan form av pyssel...


Som ni säkert har märkt så händer det inte så mycket här på bloggen just nu. Saken är den att jag har lite annat pyssel för mig istället just nu.
Under våren så började vi renovera vår stuga. Tanken var från början bara att vi bara skulle riva en vägg för att få en lite öppnare planlösning.
Nu blev det inte bara en vägg som vi rev, det blev 3 väggar + att vi samtidigt passar på att totalrenovera hela stugan invändigt. (Ja, inte jag då, jag står bara för städning, matservice och att målning)

Det gamla köket har fått bli ett sovrum, och det nya köket har vi istället placerat där ett gammalt sovrum tidigare låg, fast nu är den gamla väggen riven så det är helt öppet in mot allrummet. Vi har bytt alla innertak, golv och även satt in nya och fler fönster. Hela stugan har blivit jätteljus och fin.
Det har varit ett gigantisk jobb, tur att vi har sonen som är snickare och som har haft gott om tid att hjälpa R med renoveringen. Allt har gått så smidigt under sonen/snickarens ledning.

Nu äntligen, så börjar vi se ljuset i tunneln. Snart så börjar vi att närma oss slutet.
Idag har vi beställt tapeter och medan vi börjar tapetsera under nästa vecka så drar sonen igång med det sista av renoveringen utomhus, byta brädfodring på söderväggen och samtidigt bygga ett nytt stort soldäck där på södersidan.

Tapetvalet var inte det lättaste. Både jag och R var på det klara med att vi ville ha någon typ av träd som fondvägg i soffhörnan, resten i en passande enfärgad tapet. Då vi äntligen hittade den tapet som vi båda fastnade för så upplyste färghandlaren oss om att vi just nu stod och valde tapet från ett av tapetmärkenas "Rolls Royce", Cole & son från England. Men vi var redan förälskade så det fick bli den tapeten ändå.
Tapeten i närbild. Varma behagliga färger.

2 kommentarer: